Indice Glicemic: Lasagne cu spanac si urda "Slabuta"
Denumire originală: Lasagne cu spanac si urda
Îţi prezentăm numărul valorile nutriţionale pentru alimentul "Lasagne cu spanac si urda "Slabuta"" din categoria "Mancaruri".
Indice Glicemic |
Incarcatura Glicemica |
|||
Grăsimi | 7.3 g/100g | Colesterol | mg/100g | |
Grăsimi saturate | g/100g | Carbohidraţi | 17.5 g/100g | |
Grăsimi polinesaturate | g/100g | Fibre | 1.6 g/100g | |
Grăsimi mononesaturate | g/100g | Zaharuri | g/100g | |
Sodiu | 121.5 mg/100g | Proteine | 11.6 g/100g |
Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau puncte weight watchers
Alimente asemănătoare: spanac, urda, lasagna, lasagne
Informaţii/ingrediente
- faina de spelta - 85 gr
- foi de Lasagne din grau dur - 21 foi
- usturoi - 12 gr
- spanac, congelat, tocat sau frunze, nepreparat - 1000 gr
- ulei de masline extra virgin - 32.8 ml (2 linguri mari)
- ceapa - 130 gr
- mozzarella - 215 gr
- lapte semidegresat 1,5% grasime - 500 ml
- sare de/pentru masa - 2 gr
- unt 60% grasime - 85 gr
- urda - 725 gr
- condimente, oregano (sovarf) uscat - 3 gr
Descrierea producător/Mod de preparare
- Se pune o tigaie pe foc, se adauga uleiul de masline si ceapa si usturoiul tocat marunt, se calesc putin.
- Cand ceapa devine rumena, se adauga spanacul.
- Se amesteca bine si se lasa la foc mediu pana ce spanacul se decongeleaza tot.
- Se sareaza dupa gust.
- Separat se prepara sosul Bechamel (vezi: Sos Bechamel)
- Se ia o forma, se tapeteaza cu hartie de copt.
- Se aseaza primul strat de spanac, deasupra se pun foile de lasagne.
- Foile se ung cu sosul bechamel, se pune spanacul si urda, se niveleaza.
- Dupa fiecare strat presaram putina mozzarella razuita si oregano.
- Cand sunt asezate toate foile, tava se da la cuptor, primele 20 minute foc mare, iar apoi la foc mediu-mic 35 minute.
Alimente cu Indice Glicemic mai mic din categoria "Mancaruri"
Momentan nu există în categoria Mancaruri, alimente cu Indice Glicemic mai mic decât Lasagne cu spanac si urda "Slabuta".
Alimente similare
- Lasagne fara aluat "Slabuta" (IG: 15)
Toate ciupercile se spala bine si sa lasa la scurs.Carnea se da prin masina de tocat.Ciupercile se dau prin blender sau masina de tocat, se amesteca cu oua, patrunjel, sare.Se tapeteaza 2 tavi cu hartie ... - Tarta cu urda si menta "Slabuta" (IG: 36)
Urda se amesteca cu chefir, fructoza, esenta de vanilie si ouale de gaina batute spuma. Cantitatea de menta trecuta la ingrediente se refera la frunze de menta gata spalate. Menta se amesteca cu urda. Se adauga stafidele. Se ia ... - Urda (IG: 30)
- Urda (ricotta) de oaie (IG: 30)
- Urda sarata de oaie (IG: 0)