Indice Glicemic: Supa de rosii a la sherpika
Denumire originală: Supa de rosii
Îţi prezentăm numărul valorile nutriţionale pentru alimentul "Supa de rosii a la sherpika" din categoria "Mancaruri".
Indice Glicemic |
Incarcatura Glicemica |
|||
Grăsimi | 1.2 g/100g | Colesterol | mg/100g | |
Grăsimi saturate | g/100g | Carbohidraţi | 4.4 g/100g | |
Grăsimi polinesaturate | g/100g | Fibre | 1.2 g/100g | |
Grăsimi mononesaturate | g/100g | Zaharuri | 1.5 g/100g | |
Sodiu | 157.2 mg/100g | Proteine | 1 g/100g |
Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau puncte weight watchers
Alimente asemănătoare: rosii, supa, post, supa post, retete post
Informaţii/ingrediente
- Rosii: 500g
- Rosii decojite, Cirio: 1 cutie (400g)
- Morcovi: 213g
- Radacina de patrunjel: 72g
- Ardei copti: 85g
- Ceapa verde: 48g
- Usturoi verde: 22g
- Ulei de masline: 1 lingura
- sare: 1 lingurita
- piper: 2g
- busuioc uscat, maruntit: 1 lingurita
- 1 chilli uscat
Descrierea producător/Mod de preparare
Ceapa si usturoiul se calesc in uleiul de masline impreuna cu o lingura de apa.
Se adauga ardeiul copt taiat in bucati si ardeiul iute maruntit.
Morcovii si patrunjelul taiati cubulete se fierb in apa cu putina sare si cu o legatura de verdeata (patrunjel, leustean, pastarnac) si se adauga peste amestecul de dinainte.
Rosiile se oparesc 20 de secunde in apa fiarta si se decojesc.
Se taie in bucati si se pune pentru celelalte ingrediente, impreuna cu conserva de rosii si apa in care au fiert legumele (aproximativ 500 ml).
Se lasa sa fiarba la foc mic 15-20 min. Se amesteca cu blender-ul, se adauga sare, piper si busuioc.
Se poate servi cu iaurt.
Pofta buna!
Alimente cu Indice Glicemic mai mic din categoria "Mancaruri"
Momentan nu există în categoria Mancaruri, alimente cu Indice Glicemic mai mic decât Supa de rosii a la sherpika.
Alimente similare
- Supa de rosii cu menta (IG: 35)
Se zdrobeste intr-o piulita arpacasul si se pune la fiert in supa. Cand a fiert se adauga sucul de rosii, menta si dafinul, sare si branza telemea si se da un clocot. Cand se mai racoreste se ... - Supa broccoli (IG: 25)
Se fierb toate legumele bine. Se mixeaza pana se fac pasta si se introduc in zeama in care au fiert legumele. Se pune chimen, untura si sare si se mai lasa cateva clocote. Se pate ... - Supa de mazare si curcan (IG: 20)
Se fierbe carnea, dupa care se scoate si se pune in mixer impreuna cu ceapa si dovleceii. Intre timp se pune in supa ramasa mazarea uscata si lintea la fiert. Cand au fiert se adauga ingredientele din ... - Rosii (IG: 30)
- Kapusnica/Supa de varza murata (IG: 20)
Este o supa slovaka si ceha care se serveste traditional de Craciun. Se pune varza la fiert. Ciupercile daca sunt uscate se tin cateva ore in apa rece si apoi se adauga cu tot cu apa ...