Indice Glicemic: Supa de sfecla a la grec - francescana
Denumire originală: Supa de sfecla a la grec
Îţi prezentăm numărul valorile nutriţionale pentru alimentul "Supa de sfecla a la grec - francescana" din categoria "Mancaruri".
Indice Glicemic |
Incarcatura Glicemica |
|||
Grăsimi | 0.6 g/100g | Colesterol | mg/100g | |
Grăsimi saturate | g/100g | Carbohidraţi | 4.7 g/100g | |
Grăsimi polinesaturate | g/100g | Fibre | 1.2 g/100g | |
Grăsimi mononesaturate | g/100g | Zaharuri | g/100g | |
Sodiu | mg/100g | Proteine | 1.2 g/100g |
Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau puncte weight watchers
Alimente asemănătoare: supa, ciorba, sfecla
Informaţii/ingrediente
- 458 g sfecla
- 140 g ceapa
- 260 g pastarnac
- 150 g morcov
- 2 oua mici
- 150 ml lapte gras
- 1/2 lamaie stoarsa
- sare
Descrierea producător/Mod de preparare
Se curata, spala si taie legumele dupa preferinta si se pun la fiert in 2 litri apa cu sare.
Dupa ce legumele s-au fiert, acestea se pot pasa cu blenderul si se continua cu modul de preparare de mai jos, dupa ce se pune din nou la foc, sau se pot lasa bucati, dupa cum doriti.
in timp ce fierbe supa, se adauga laptele amestecat cu cele 2 oua, se mai lasa putin sa se coaguleze oul si se adauga zeama de lamaie.
Se mai lasa sa dea un clocot si se opreste.
se condimenteaza dupa preferinte: se poate adauga leustean, patrunjel.
Se serveste cu putina smantana sau iaurt si eventual cu crutoane (supa-crema doar), daca va permite regimul.
Pofta buna.
Alimente cu Indice Glicemic mai mic din categoria "Mancaruri"
Momentan nu există în categoria Mancaruri, alimente cu Indice Glicemic mai mic decât Supa de sfecla a la grec - francescana.
Alimente similare
- Sfecla rosie (IG: 30)
- Supa broccoli (IG: 25)
Se fierb toate legumele bine. Se mixeaza pana se fac pasta si se introduc in zeama in care au fiert legumele. Se pune chimen, untura si sare si se mai lasa cateva clocote. Se pate ... - Supa de rosii cu menta (IG: 35)
Se zdrobeste intr-o piulita arpacasul si se pune la fiert in supa. Cand a fiert se adauga sucul de rosii, menta si dafinul, sare si branza telemea si se da un clocot. Cand se mai racoreste se ... - Supa de mazare si curcan (IG: 20)
Se fierbe carnea, dupa care se scoate si se pune in mixer impreuna cu ceapa si dovleceii. Intre timp se pune in supa ramasa mazarea uscata si lintea la fiert. Cand au fiert se adauga ingredientele din ... - Kapusnica/Supa de varza murata (IG: 20)
Este o supa slovaka si ceha care se serveste traditional de Craciun. Se pune varza la fiert. Ciupercile daca sunt uscate se tin cateva ore in apa rece si apoi se adauga cu tot cu apa ...