Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

Indice Glicemic: Tarta de mere, pufoasa si dietetica

Denumire originală: Tarta de mere a la Slabuta + Cristina

Îţi prezentăm numărul valorile nutriţionale pentru alimentul "Tarta de mere, pufoasa si dietetica" din categoria "Mancaruri".

Indice Glicemic

   Incarcatura Glicemica
Grăsimi 1.4 g/100g Colesterol 39 mg/100g
Grăsimi saturate g/100g Carbohidraţi 28.1 g/100g
Grăsimi polinesaturate g/100g Fibre 2.4 g/100g
Grăsimi mononesaturate g/100g Zaharuri 4.9 g/100g
Sodiu mg/100g Proteine 4 g/100g

Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau puncte weight watchers

Propune o valoare IG »

Alimente asemănătoare: mere, prajitura, tarta

Informaţii/ingrediente

  • Faina de grau integrala, 150g
  • Tarate de grau, 25 g
  • Mere, 625 g
  • Fructoza, 150g
  • Oua proaspete, 120g (2 mari)
  • Albus de ou, 1 buc.
  • Praf de copt, 10g
  • Scortisoara, 1/2 lgt, 5 grame
  • Coaja de la o lamaie, coaja de la o portocala
  • Esenta de rom, esenta de portocala, esenta de lamaie
  • Iaurt (eu am avut degresat, 0.1%) 200 ml

Descrierea producător/Mod de preparare

Puneti cuptorul la 190 grade. Separati ouale si bateti galbenusurile cu fructoza; adaugati apoi iaurtul si amestecati.

Adaugati un praf de sare, coaja de lamaie si portocala, scortisoara si esentele de rom, portocala si lamaie. Se cojesc toate merele.

Lasati cam 40/100 din ele (la mine 2 mere din 5) pentru a decora deasupra. Merele pentru decorat se taie (fara cotor) in felii subtiri.

Se pun deoparte in apa cu otet, sa nu oxideze.

Celelalte mere, de umplutura, se taie cubulete destul de mici (cam cat un dinte mai mare).

Se pun si ele cu apa cu otet. Intr-un castron separat se da prin sita faina si praful de copt si se amesteca bine. Cu mixerul bateti albusurile spuma.

La amestecul de oua adaugati taratele de grau si amestecati bine. Pregatiti forma cu hartie de copt sau cu putina margarina/unt (suprafata formei trebuie sa fie comparabila cu o forma de tarta cu diam. de 28 cm, adica sa aiba o suprafata de in jur de 625 cm^2, posibil mai mare). Se adauga faina la amestecul de galbenusuri, se amesteca repede, apoi se adauga merele de umplutura si albusurile. Incorporati cu grija sa ramana pufos aluatul, dar foarte bine, sa nu ramana aluat incleiat.

Turnati in forma si puneti la cuptor 40 de minute. Faceti testul cu scobitoarea. Dupa ce scoateti din cuptor, pudrati cu putina scortisoara deasupra.

Alimente cu Indice Glicemic mai mic din categoria "Mancaruri"

Momentan nu există în categoria Mancaruri, alimente cu Indice Glicemic mai mic decât Tarta de mere, pufoasa si dietetica.

Alimente similare

  • Tarta cu urda si menta "Slabuta" (IG: 36)
    Urda se amesteca cu chefir, fructoza, esenta de vanilie si ouale de gaina batute spuma. Cantitatea de menta trecuta la ingrediente se refera la frunze de menta gata spalate. Menta se amesteca cu urda. Se adauga stafidele. Se ia ...
  • Tarta cu broccoli, conopida si branza de vaci (IG: 17)
    Se ia o tava rontunda, se tapeteaza cu hartie de copt. Se niveleaza toata branza de vaci, ca sa formeze un blat. Se sareaza. In mijlocul tartei se "infige" in branza de vaci conopida fiarta racita. Iar pe ...
  • Tarta cu fructe (fara aluat) "Slabuta" (IG: 40)
    Preparare "blat" In primul rand se prepara "blatul". Branza de vaci se amesteca cu 30 gr fructoza, coacaze si 3 oua. Se amesteca bine pana la omogenizare. Se ia o forma rotunda si se tapeteaza cu hartie de copt. Se ...
  • Maioneza dietetica (IG: 60)
  • Pizza dietetica, a la Mayya (IG: 60)
    70gr lipie graham,50ml suc de rosii,70g rosii,35 gr ardei gras verde,25 g porumb din conserva,10g ceapa verde,35 g ciuperci din conserva,60g jambon presat din piepit de pui,45 g branza tofu,44 g branza telemea de vaca,piper,oregano;

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele alimente adaugate
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: