Indice Glicemic: Tiramisu hipoglucidic
Denumire originală: Tiramisu
Îţi prezentăm numărul valorile nutriţionale pentru alimentul "Tiramisu hipoglucidic" din categoria "Mancaruri".
Indice Glicemic (valoare mica) |
Incarcatura Glicemica (valoare mica) |
|||
Grăsimi | 14.6 g/100g | Colesterol | mg/100g | |
Grăsimi saturate | g/100g | Carbohidraţi | 24.1 g/100g | |
Grăsimi polinesaturate | g/100g | Fibre | 3.2 g/100g | |
Grăsimi mononesaturate | g/100g | Zaharuri | g/100g | |
Sodiu | mg/100g | Proteine | 9.1 g/100g |
Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau puncte weight watchers
Alimente asemănătoare: tiramisu, desert, prajitura, tort
Informaţii/ingrediente
Piscoturi:
- 3 oua
- 60g faina integrala de secara
- 50g tarate de grau
- 30g fructoza
Crema:
- 4 oua
- 130g fructoza
- 250g mascarpone
400ml cafea espresso, 10g cacao pudra, esenta rom optional
Descrierea producător/Mod de preparare
Pentru piscoturi se freaza fructoza cu 3 galbenusuri, faina si taratele. Se bat albusurile spuma si se amesteca incet cu restul.
Compozitia se toarna pe hartie de copt intr-un strat de cca 2-3cm. Compozitia creste la foc inca 1 cm. Se coace in cca 20min. Dupa ce se racoreste si se scoate de pe hartia de copt se taie in fasii de dimensiunea piscoturilor clasice de sampanie.
Crema se face pe baza retetei clasice de tiramisu insa se inlocuieste zaharul cu fructoza.
La montaj se foloseste mai multa cafea pentru ca piscoturile acestea trag mai mult sos. Se poate adauga o lingura de esenta de rom in cafea.
Dupa montaj se pudreaza cu cacao.
A rezultat 1010g de prajitura tiramisu.
Alimente cu Indice Glicemic mai mic din categoria "Mancaruri"
- Rulada cu mere (Elenka) (IG: 38)
Se face un aluat din toate ingredientele care se lasa la dospit 30 min. Se intinde o foaie pe care se intind merele calite si indulcite cu fructoza. Se ruleaza, se pune intr-o tava mica de chec ... - Cheesecake cu sirop de agave si curmale (IG: 37)
Se amesteca toate ingredientele bine, se toarna intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor, pentru ~ 1 ora, foc mediu. Se serveste rece. - Tarta cu urda si menta "Slabuta" (IG: 36)
Urda se amesteca cu chefir, fructoza, esenta de vanilie si ouale de gaina batute spuma. Cantitatea de menta trecuta la ingrediente se refera la frunze de menta gata spalate. Menta se amesteca cu urda. Se adauga stafidele. Se ia ... - Inghetata de casa cu fructe (IG: 35)
Se freaca branza cu galbenusurile si fructoza. Separat se bat albusurile bezea si separat fragii se bat spuma. Se amesteca totul usor. Se toarna in caserole si se pune la congelator. - Tort Sly Diet (IG: 35)
Blat: Se freaca galbenusurile cu fructoza, faina si nuca macinata dupa care se amesteca usor cu albusurile batute spuma. Se imparte aluatul crema in doua si se coace in doua forme rotunde nu prea mari (d20cm) ...