Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

Indice Glicemic: Tort cu crema lapte de pasare "Slabuta"

Poza aliment (Indice Glicemic si Incarcatura Glicemica) Tort cu crema lapte de pasare

Denumire originală: Tort "Slabuta"

Îţi prezentăm numărul valorile nutriţionale pentru alimentul "Tort cu crema lapte de pasare "Slabuta"" din categoria "Mancaruri".

Indice Glicemic

   Incarcatura Glicemica
Grăsimi 1.3 g/100g Colesterol 30 mg/100g
Grăsimi saturate g/100g Carbohidraţi 17 g/100g
Grăsimi polinesaturate g/100g Fibre 0.5 g/100g
Grăsimi mononesaturate g/100g Zaharuri 10.9 g/100g
Sodiu 12.1 mg/100g Proteine 6.6 g/100g

Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau puncte weight watchers

Propune o valoare IG »

Alimente asemănătoare: fructe, lapte pasare, tort

Informaţii/ingrediente

Descrierea producător/Mod de preparare

Mod de preparare blat:

Cele 2 oua se separa in galbenusuri si albusuri.
Galbenusurile impreuna cu 13 gr fructoza se mixeaza pana fac spuma. Separat se amesteca praful de copt cu faina.
Se adauga galbenusurile spuma si laptele.
Se mixeaza iar foarte bine.
La sfarsit se adauga albusurile facute spuma cu mixerul.
Intr-o forma de copt (cu lateral detasabil) tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia si se da la cuptor la foc mediu.


Dupa ce este gata blatul, se pune la racit, se elibereaza forma, pentru ca va fi folosita pentru obtinerea laptelui de pasare.

Mod de preparare lapte de pasare:

Albusurile (8 bucati) se amesteca cu fructoza si se bat cu mixerul la viteza mare, pana se tripleaza volumul lor.

Gelatina se dizolva conforma retetei. (la a mea era proportia asa, 15 gr gelatina la 100 ml apa rece si lasat asa 20 minute)

Dupa, albusurile batute spuma se amesteca cu gelatina dizolvata si se pun pe foc mic amestecand mereu, pana se topeste toata gelatina.
Se ia de pe foc, in nici un caz nu se aduce la fierbere.

Se toarna in vasul cu peretii detasabili, in care am copt blatul si se da la frigider.

Cand s-a intarit laptele de pasare (cam 1-1.30 ora) se scot peretii formei si se aseaza laptele de pasare pe blatul, uns cu iaurt si feliutele de piersici.

Deasupra laptelui de pasare se aseaza feliute de caise. Iar deasupra se presara cacao.

Se tine la frigider tortul.

Este foarte "lejer", putin caloric si are multe proteine.

Alimente cu Indice Glicemic mai mic din categoria "Mancaruri"

Momentan nu există în categoria Mancaruri, alimente cu Indice Glicemic mai mic decât Tort cu crema lapte de pasare "Slabuta".

Alimente similare

  • Orez/Pilaf cu inimi de pasare (IG: 55)
    Se pun pe foc intr-o cratita inimile cu putina apa pana lasa grasime. Se pune ceapa si ciupercile tocate si se mai lasa pana se inmoaie. Se adauga orezul si de 3 ori apa cat volumul orezului ...
  • Sushi a la Slabuta (IG: 55)
    Ingrediente pentru 4 portii: Orez cu bob rotund Scotti (130 gr) Alge de mare Sushi Nori, Blue Dragon (2 foi) Miere (de tei, poliflora) (3 lingurite) Otet de mere (2 linguri) Castraveti (50 gr) Somon afumat, Negro 2000 (75 gr) Sare de ...
  • Pizza cu ton a la Slabuta (IG: 60)
  • Placinta cu zucchini "Slabuta" (IG: 18)
    Un zucchini de 290 gr se da pe razatoare, apoi se amesteca cu branza de vaci, ouale batute bine si patrunjelul tocat. Se sareaza dupa gust. Se ia o tava rotunda, se tapeteaza cu hartie de ...
  • Lasagne fara aluat "Slabuta" (IG: 15)
    Toate ciupercile se spala bine si sa lasa la scurs.Carnea se da prin masina de tocat.Ciupercile se dau prin blender sau masina de tocat, se amesteca cu oua, patrunjel, sare.Se tapeteaza 2 tavi cu hartie ...

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele alimente adaugate
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: