Indice Glicemic: Sushi a la Slabuta
Îţi prezentăm numărul valorile nutriţionale pentru alimentul "Sushi a la Slabuta" din categoria "Mancaruri".
Indice Glicemic (valoare mica) |
Incarcatura Glicemica (valoare mare) |
|||
Grăsimi | 3.03 g/100g | Colesterol | 0 mg/100g | |
Grăsimi saturate | 0 g/100g | Carbohidraţi | 44.5 g/100g | |
Grăsimi polinesaturate | 0 g/100g | Fibre | 0.68 g/100g | |
Grăsimi mononesaturate | 0 g/100g | Zaharuri | 0 g/100g | |
Sodiu | 208.6 mg/100g | Proteine | 8.4 g/100g |
Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau puncte weight watchers
Alimente asemănătoare: miere, somon, alge, otet, wasabi, sushi
Informaţii/ingrediente
Ingrediente pentru 4 portii:
- Orez cu bob rotund Scotti (130 gr)
- Alge de mare Sushi Nori, Blue Dragon (2 foi)
- Miere (de tei, poliflora) (3 lingurite)
- Otet de mere (2 linguri)
- Castraveti (50 gr)
- Somon afumat, Negro 2000 (75 gr)
- Sare de masa (1.8 gr = 1/3 lingurita)
Mod de preparare:
- Se pun 130 gr de orez cu 3 parti apa (390 ml) intr-o cratita, se fierbe la foc mic pana scade toata apa.
- Se aseaza foile de alge pe un "covoras" de bambus.
- Se pun intr-o cratita otetul, mierea si sarea, la foc mic se amesteca pana se dizolva sarea, se amesteca impreuna cu orezul gata fiert.
- Se intinde orezul pe alge.
- Se pun castravetii taiati felii subtiri si somonul.
- Se ruleaza cu ajutorul covorasului.
- Se pune la frigider, pana se raceste.
- Se taie rondele si se serveste cu pasta Wasabi.
Alimente cu Indice Glicemic mai mic din categoria "Mancaruri"
- Surimi (crabi) pane (IG: 50)
Mod de preparare: Se inmoaie surimi in ouale batute, amestecate cu sare si piper. Se pun in tigaie incinsa si se prajesc pana se fac rumene, pe ambele parti - Sushi asortati (IG: 45)
Se respecta reteta pentru sushi a Slabutei (multumim!). Am inlocuit insa orezul obisnuit cu cel integral (cred ca se poate si cu orez salbatic) si mierea cu fructoza. In felul acesta am scazut indicele glicemic cu cateva ... - Quiche cu urzici (IG: 40)
Se face un aluat, destul de tare (fara apa) care se tine cateva ore la rece. Se intinde o foaie care se pune intr-o tava joasa, se inteapa cu furculita si se lasa la cuptor cca ... - Rosii umplute cu hrisca (IG: 25)
Se fierbe hrisca si se amesteca cu germenii de grau, cu sarea, cu usturoiul, miezul de rosii si patranjelul fin tocate. Se umplu rosiile, se pun in tava, se stropesc cu ulei si se dau la ... - Chiftelute din soia, Montignac, faza I, by Sunshine (IG: 20)
Se prepara soia conform instructiunilor de pe pachet. Se stoarce de surplusul de apa si se amesteca cu ceapa si usturoiul dat prin razatoare, uleiul, patrunjelul, faina, piperul, sarea, boia dulce. Se formeaza chiftelute cu ...
Alimente similare
- Sushi asortati (IG: 45)
Se respecta reteta pentru sushi a Slabutei (multumim!). Am inlocuit insa orezul obisnuit cu cel integral (cred ca se poate si cu orez salbatic) si mierea cu fructoza. In felul acesta am scazut indicele glicemic cu cateva ... - Pizza cu ton a la Slabuta (IG: 60)
- Placinta cu zucchini "Slabuta" (IG: 18)
Un zucchini de 290 gr se da pe razatoare, apoi se amesteca cu branza de vaci, ouale batute bine si patrunjelul tocat. Se sareaza dupa gust. Se ia o tava rotunda, se tapeteaza cu hartie de ... - Tarta cu urda si menta "Slabuta" (IG: 36)
Urda se amesteca cu chefir, fructoza, esenta de vanilie si ouale de gaina batute spuma. Cantitatea de menta trecuta la ingrediente se refera la frunze de menta gata spalate. Menta se amesteca cu urda. Se adauga stafidele. Se ia ... - Barcute (dovlecei) cu carne "Slabuta" (IG: 14)
Cantitatea de dovlecei (575 gr) se refera la dovlecei gata scobiti de miez, trebuie sa arate ca niste barcute. :) Carnea de porc se da prin masina de tocat. Se amesteca cu un ou, sare si ...